Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı

Takasbank’a Alım-Satım Yetkisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.’nin “Tapu Takas-Gayrimenkul Alım Satım Bedelinin Takasbank Aracılığıyla Ödenmesi İşlemleri” hizmetini sunması faaliyetinin, Takasbank’ın gerçekleştirebileceği diğer faaliyetler çerçevesinde onaylanmasına karar verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın, İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.’nin Menkul Kıymet Mutabakat Sistemi İşleticiliği Faaliyetlerine İlave Olarak Yürütebileceği Diğer Faaliyetlere İlişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararda, “Tapu Takas - Gayrimenkul Alım Satım Bedelinin Takasbank Aracılığıyla Ödenmesi İşlemleri” hizmetini sunması faaliyetinin Takasbank’ın gerçekleştirebileceği diğer faaliyetler çerçevesinde onaylanmasına ve menkul kıymet mutabakat sistemi işletmek üzere Takasbank’a verilmiş olan faaliyet izni kapsamına alınmasına, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemlerinin Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğin 17. maddesi uyarınca karar verilmiştir” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.