Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Tarife Kontenjanı Kararı Resmi Gazete'de

550 ton asetilaseton ve 900 ton sodium lügnosülfat içeren sulu çözelti ithali için gümrük vergisi sıfırlandı.

Bazı Sanayi Ürünlerinin İthalinde tarife kontenjanı uygulanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre 550 ton minimum yüzde 99.5 saflıkta asetilaseton ve 900 ton kuru ağırlığı hesaplandığında yüzde 55 veya daha fazla sodium lügnosülfat içeren sulu çözelti ithali için 15 Şubat 2019’a kadar gümrük vergisi sıfırlandı. Söz konusu tarife kontenjanına başvuru, kontenjanın dağıtımı, yönetimi ve uygulanmasına ilişkin usul ve esasları Ticaret Bakanlığı belirleyecek.

Ticaret Bakanlığı’nın yayımladığı tebliğe göre, tarife kontenjanının dağıtımı söz konusu eşyayı üretiminde hammadde veya ara mal olarak kullanan sanayicilere talep toplama yöntemi ile yapılacak. Sanayiciler 10 iş günü içinde kontenjandan faydalanmak için başvuruda bulunabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.