Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Tarım-ÜFE Yüzde 1,04 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran 2016 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksine göre, Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım- ÜFE) Haziran ayında yüzde 1,04 arttı.

TÜİK, Haziran 2016 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıkladı. Buna göre, Tarım – ÜFE, 2016 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,04, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0,79, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,45 ve on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 5,62 artış gösterdi.
Bir önceki aya göre değişim; tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 1,33 artış, ormancılık ürünlerinde yüzde 1,39 ve balıkçılıkta ise yüzde 7,14 azalış olarak gerçekleşti.

En Fazla Artış Tek Yıllık Bitkisel Ürünlerde
Bir önceki aya göre değişim; tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,34 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünler ana grubunda yüzde 1,18 artış, çok yıllık bitkisel ürünlerde ise yüzde 1,63 azalış olarak gerçekleşti.

Sebzelerde Yüzde 6,74’lük Artış
Alt tarım gruplarından; yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler yüzde 5,25, tahıllar, baklagiller ve yağlı tohumlar yüzde 1,23, yağlı meyveler yüzde 0,82 ve çeltik ise yüzde 0,52 artış gösterdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.