Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin gündem özeti

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE) Aylık Yüzde 0.45 Arttı

Tarım sektöründe üretici fiyatları Haziran ayında yüzde 0,45 oranında artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) Haziran ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat (Tarım-ÜFE) endeksini açıkladı. Buna göre; Tarım-ÜFE' de (2015=100), 2020 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %0,45, bir önceki yılın Aralık ayına göre %8,49, bir önceki yılın aynı ayına göre %14,50 ve on iki aylık ortalamalara göre %14,29 artış gerçekleşti.
 
Sektörlerde bir önceki aya göre değişim; tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde %0,40, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde %1,58 ve balık ve diğer balıkçılık ürünlerinde %1,74 artış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre değişim; tek yıllık bitkisel ürünlerde %0,78 azalış, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde %0,35 ve çok yıllık bitkisel ürünlerde %2,96 artış gerçekleşti.

Yıllık en az artış %2,42 ile canlı kümes hayvanları ve yumurtalar alt grubunda oldu
 
Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren diğer alt grup ise %5,60 ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu alt gruplar ise, %21,77 ile çeltik, %21,23 ile tahıllar (pirinç hariç), baklagiller ve yağlı tohumlar ve %19,36 ile lifli bitkiler oldu.


Aylık en fazla azalış %9,31 ile canlı kümes hayvanları ve yumurtalar alt grubunda gerçekleşti
 
Alt gruplar itibarıyla bir önceki aya göre azalış gösteren diğer alt grup ise %2,67 ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular oldu. Buna karşılık, 2020 yılı Haziran ayında artışın yüksek olduğu alt gruplar ise, %3,72 ile koyun ve keçi, canlı; bunların işlenmemiş süt ve yapağıları, %2,91 ile çeltik ve %2,59 ile yağlı meyveler oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.