Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk cumhurbaşkanı erdoğan terörist azerbaycan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Tavuk Yumurtası Üretimi Ekim'de Yüzde 3 Arttı

Tavuk yumurtası üretimi Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 3, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,4 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 Ekim ayına ait kümes hayvancılığı üretim verilerini açıkladı. Buna göre; Tavuk yumurtası üretimi Ekim ayında bir önceki aya göre %3, bir önceki yılın aynı ayına göre %2,1 arttı.

 

Kesilen tavuk sayısı 104 milyon, kesilen hindi sayısı ise 579 bin adet oldu

 

Kesilen tavuk sayısı Ekim ayında bir önceki aya göre %0,5 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %3 arttı. Ekim ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre %2,5, bir önceki yılın aynı ayına göre %0,2 azaldı.

 

Tavuk eti üretimi 188 557 ton, hindi eti üretimi ise 5 926 ton olarak gerçekleşti

 

Tavuk eti üretimi Ekim ayında bir önceki aya göre %0,1 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %3,6 arttı. Ekim ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre %5,2, bir önceki yılın aynı ayına göre %4,6 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre %1,5 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %3,8 arttı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.