Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Übeyd Adıyaman

Tavuk Yumurtası Üretimi Şubat'ta Yüzde 5,2 Azaldı

Tavuk yumurtası üretimi mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,2 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 mart ayına ait kümes hayvancılığı üretim verilerini açıkladı. Buna göre, Tavuk yumurtası üretimi Mart ayında bir önceki aya göre %5,2, bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 arttı.
 
Kesilen tavuk sayısı 100 milyon, kesilen hindi sayısı ise 421 bin adet oldu
 
Kesilen tavuk sayısı Mart ayında bir önceki aya göre %9,1 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %4,6 azaldı. Mart ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre %2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,4 azaldı.
 
Tavuk eti üretimi 175 327 ton, hindi eti üretimi ise 4 341 ton olarak gerçekleşti
 
Tavuk eti üretimi Mart ayında bir önceki aya göre %10,7 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %5,7 azaldı. Mart ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre %1,2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %18,9 azaldı.

Anahtar Kelimeler:
2 Azaldı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.