Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan çin abd Rowland

Tavuk Yumurtası Üretimi Yüzde 4.4 Tavuk Eti Üretimi Yüzde 10.1 Arttı

Tavuk yumurtası üretimi, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 4.4, tavuk eti üretimi ise yüzde 10.1 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Temmuz ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretim verilerini açıkladı. Buna göre, tavuk yumurtası üretimi, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 4.4, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0.8 artarak, 1.6 milyar adet olarak gerçekleşti.

KESİLEN TAVUK SAYISI 112 MİLYON KESİLEN HİNDİ SAYISI İSE 631 BİN ADET OLDU

Kesilen tavuk sayısı, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 9.7 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2.1 azalarak, 112 milyon oldu. Temmuz ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 10.4, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22 artarak, 631 bin adet oldu.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ 196 BİN 614 TON, HİNDİ ETİ ÜRETİMİ İSE 7 BİN 332 TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Tavuk eti üretimi, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 10.1, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0.3 artarak 196 bin 614 ton oldu. Hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 18.3, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33 artarak 7 bin 332 ton olarak gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 0.1 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.9 azaldı.

Anahtar Kelimeler:
Tavuk Yumurtası üretimi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.