Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul gündem özeti çin türkiye CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan 17 Mart 2024 Pazar Gündemi

TCDD 2019’da 7 Milyon Liralık Finansmana İhtiyaç Duyacak

Birçok kamu teşebbüsünün 2019 yılında finansmana ihtiyaç duyması bekleniyor. Finansman ihtiyacında ilk sırayı 7 milyon 110 bin 38 Türk Lirası ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) aldı.

Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklarının 2019 yılına ait genel yatırım ve finansman programına göre uygulayacakları strateji ve yöntemler belirlendi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, kamu teşebbüsleri, 2019 yılında atıl durumda olan gayrimenkullerini ilgili mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla satış, kiralama veya bedelli devir gibi usullerle rayiç bedeli esas alarak değerlendirecek, cari açığın azaltılması amacıyla yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanan üretimi azami düzeye çıkaracak.

TAŞERONA KADRO

Teşebbüs içi personel nakliyle eleman ihtiyacının karşılanamaması durumunda 2018’de ayrılan personelin en fazla yüzde 75’i kadarı açıktan veya naklen atanabilecek. Kamu İktisadi teşebbüslerinde çalışan taşeron işçiler, 4 Aralık 2017 tarihi itibariyle en az 2 yıl kesintisiz çalışmış olmaları ve halen çalışmaya devam etmeleri halinde, yapılacak sınavda başarı göstermeleri kaydıyla halihazırda görev yaptıkları teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında işçi statüsünde istihdam edilecek. Taşeron işçiler için yapılacak sınavlar yazılı, sözlü ya da uygulamalı usulden herhangi biri tercih edilerek gerçekleşecek.

EN FAZLA FİNANSMAN İHTİYACI DEMİRYOLLARINDA

Öte yandan kamu teşebbüslerinin 2019 yılı mali hedefleri de Cumhurbaşkanı Kararında yer aldı. Buna göre, 2019’da Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) 1 milyon 153 bin 644, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.’nin (BOTAŞ) 4 milyon 587 bin 976, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün 7 milyon 110 bin 38, TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin ise 1 milyon 840 bin 12 Türk Lirası finansmana ihtiyacı olacak. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) ise 2019’da 2 milyon 855 bin 773 faiz dışı fazla vermesi hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
Tcdd
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.