Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları Afrin Muhbir ysk Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı

TCMB: Resmi Rezerv Varlıkları 106,5 Milyar Dolar Oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre Resmi Rezerv Varlıkları, bir önceki aya göre 344 milyon dolar artarak 106,5 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası verilerine göre, Resmi Rezerv Varlıkları, bir önceki aya göre 344 milyon dolar artarak 106,5 milyar dolar oldu. Bu dönemde alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 1,7 azalarak 89,1 milyar dolara düştü, altın cinsinden rezerv varlıkları yüzde 13,4 artarak 15,9 milyar dolara yükseldi.

Şarta bağlı döviz yükümlülükleri, bir önceki aya göre yüzde 1,2 artarak 54,8 milyar dolara olarak gerçekleşti.
Vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz yükümlülükleri bir önceki aya göre 36 milyon dolar artarak 12 milyar dolar oldu. Bu tutarın 8,1 milyar doları anapara, 3,9 milyar doları faizlerden oluştu. Söz konusu anapara ve faiz yükümlülüklerinin 2,8 milyar doları bir ay, 1,3 milyar doları 2-3 ay ve 7,9 milyar doları 4-12 ay içerisinde ödenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.