Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ Çankırı mitingi Arap ARYA Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter 4 Mart 2024 Pazartesi Gündem Özeti

TESK Başkanı Palandöken: Hafta Başından İtibaren Piyasalar Normale Dönecek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dövizdeki hareketliliğe ilişkin “Piyasalarda spekülatif bir gelişme var. Vatandaşlarımızın sabırlı olması gereken bir süreçten geçiyoruz. Önümüzdeki hafta başından itibaren piyasalar normale dönecek” dedi.

TESK Başkanı Palandöken, Türk Lirası’nın Dolar ve Euro karşısında değer kaybetmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Piyasalarda spekülatif bir hareketlenme olduğunu Dolar ve Euro’nun spekülatörler tarafından yükseltildiğini savunan Palandöken, “Piyasalarda spekülatif bir gelişme var. Vatandaşlarımızın sabırlı olması gereken bir süreçten geçiyoruz. Önümüzdeki hafta başından itibaren piyasalar normale dönecek. Spekülatörlerin oyunları bozulacak. Paniğe kapılmaya gerek yok. Ülkemiz üzerine oynanan oyunları milletçe bozmamız gerekiyor. Bütün kesimler bu spekülatif gerilmenin boşa çıkarılması için gayret göstermeli ve sabırlı olmalı” dedi.

Elektrik Su Faturalarında Esnaf Ayrıcalık İsteği

Öte yandan maliyetlerin her geçen gün artması nedeniyle esnafın ayakta kalmakta zorlandığını vurgulayan Palandöken elektrik ve su faturalarında esnafa özel kolaylık istedi. Palandöken, 5 yıllık bir plan ile elektrik ve su faturalarında esnafa özel indirimler sağlanması, elektrik ve doğalgaza gelmesi beklenen zamların ise bir sonraki yıla ertelenmesi gerektiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.