Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs chp Covid19 AİLE galatasaray kılıçdaroğlu rusya tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd

TESK Başkanı Palandöken, Korsan Servisçilere Karşı Uyardı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 17 Eylül’de başlayacak 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının yaklaşmasıyla birlikte korsan servisçilerin arttığını belirterek velilerin bu kişilere itibar etmeyip, kayıtlı servisçilerden hizmet alması gerektiğini hatırlattı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamayla 17 Eylül’de başlayacak 2018-2019 eğitim öğretim yılının yaklaşmasıyla korsan servisçilerin arttığını belirtti. Velilerin çocuklarını korsan okul servislerine emanet etmemesi gerektiğini belirten Palandöken, “Yardımcı rehber personeli olan, odaya kayıtlı vergisini veren, tüm yasal şartlarını taşıyan şoför esnafı tercih edilmelidir. Çünkü çocuklarımızın güvenliği geleceğimizin güvenliğidir” dedi. Bir süredir müşteri çekmek amacıyla servis araçlarının kameralı olduğunu ifade eden Palandöken, “Öğrenci velileri mutlaka TSE belgesi arasınlar. Kamera zorunluluğu yıl sonuna kadar olmasa da bazı okul servis araç sahipleri kameraları servis araçlarında hizmet veriyoruz diyerek velileri aldatabiliyorlar. Bu durumda mutlaka araçlarda olduğu söylenen kameraların mutlaka TSE garanti belgesi ve nasıl çalıştığı mutlaka sorgulanmalıdır” dedi.

 “TSE Belgesini Sorgulamalı”

Palandöken, İçişleri, Milli Eğitim, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanları tarafından birlikte yürütülen Servis Araçları yönetmeliğiyle ilgili değişikliklerin devam ettiğini, servis araçlarının da bu yönetmeliğe uygun olması gerektiğini belirtti. Değişiklikler için tarihlerin devam ettiğini hatırlatan Palandöken, “Her öğrenci ve çocuk için üç nokta emniyet kemeri ve gerekli koruyucu tertibat ile her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistem bulundurma, iç ve dış kamera sistemi ve en az 30 gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı zorunluluklarıyla ilgili süre 3 Eylül 2019'a kadar uzatıldı. Fabrika çıkışında üzerinde mevzuata uygun renkli cam olan araçlar için getirilen ‘iç mekânı gösteren beyaz cam zorunluluğuna ait sürede son gün ise 3 Eylül 2020 olarak belirlendi” dedi. Palandöken, servis araçlarında yapılacak tüm değişikliklerin yönetmeliğe uygun bir şekilde, yetki belgesine sahip kişiler tarafından yapılması gerektiğini belirterek, “Araçlara sonradan takılacak tüm elektronik cihazların Elektromanyetik Uyumluluk Yönetmeliği’ne uygun olması ve bu sistemleri yapacak kişilerin TSE tarafından yetkilendirilmiş olması şart. Öğrenci velilerimiz servis şoförü esnafımızdan muhakkak TSE belgesini sorgulamalıdırlar. Bunu sorgulamaz iseler korsan servisçilik artar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.