THD Başkanı Çakar: Hükümet Vur Abalıya Zamlarını Devreye Koydu

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı  Turhan Çakar, “Hükümet, vur abalıya zamlarını devreye koydu. Bütçe açığını kapatmak üzere akaryakıt ürünlerine zam yapıldı” dedi.
 
THD Başkanı Çakar, akaryakıt ürünlerine yapılan zamanlarla ilgili açıklama yaptı . Bir litre benzine, 20 kuruş ÖTV ve 12 kuruş yeni zamla birlikte 32 kuruş zam yapıldığı anımsatan Çakar, “32 kuruşluk zammın yüzde 18 KDV’si olan 5,76 kuruşu da eklediğimizde benzine yapılan zam miktarı 37,76 kuruş oluyor. Bir litre motorine 20 kuruş ÖTV ve 6 kuruş yeni zamla birlikte 26 kuruş zam yapıldı. 26 kuruşluk zammın yüzde 18 KDV’si olan 4,68 kuruşu da eklediğimizde motorine yapılan zam miktarı 30,68 kuruş oluyor” dedi.
 
Yapılan zamların tüketicileri iyice yoksullaştıracağını, zamların yükünü işsizlerin, dar gelirlilerin çekeceğini vurgulayan Çakar, önümüzdeki bir yıl içinde hiçbir zam yapılmazsa, benzinden alınacak vergi tutarının en az 1.4 milyar olacağını kaydetti. Çakar, aynı şekilde motorinden alınacak vergi tutarının 2.1 milyar TL olacağını, ikisinden alınacak vergi toplamının da en az 3.5 milyar TL’yi geçeceğini firmalara ise, benzinden 624 milyon TL, motorinden 511 milyon TL olmak üzere, 1.135 milyar TL kalacağını belirtti.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.