Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Ticaret  Bakanı  Pekcan Hindistan’a Gidecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan beraberindeki resmi heyetle çeşitli temaslarda bulunmak üzere yarın Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye gidecek.


Bakan Pekcan ziyareti kapsamında 18 Aralık’ta Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Hindistan Ticaret Bakanlığı'nın katkılarıyla, Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu’nun (FICCI) organizasyonunda, Türkiye-Hindistan İş Forumu’nun açılışını gerçekleştirecek.


Söz konusu İş Forumu’na Hindistan Ticaret, Sanayi ve Sivil Havacılık Bakanı Suresh Prabhu’nun yanı sıra iki ülke özel sektör kuruluşları ve firmalar katılacak. Hindistan’ın önde gelen yatırımcı firmalarının CEO’ları ve IT firmalarıyla bir araya gelecek Bakan Pekcan Hindistan’da yatırım yapan Türk firmaları ile de görüşecek.


Pekcan, ayrıca Hindistan Ticaret, Sanayi ve  Sivil Havacılık Bakanı Suresh Prabhu ile biraraya gelecek.


Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın ziyareti sırasında, iki ülke arasındaki mevcut ticaret hacminin karşılıklı yarar esasına göre dengeli bir biçimde geliştirilmesi, müteahhitlik, otomotiv, tarım, turizm, sağlık, bilgi ve haberleşme teknolojileri, finans ve lojistik alanlarında işbirliği ve karşılıklı yatırım imkanları konuları ana gündem başlıklarını oluşturacak.


Bakan Pekcan temaslarının ardından 19 Aralıkta yurda  dönecek.


Türkiye - Hindistan Ticaret Hacmi


Türkiye-Hindistan ikili ticaret hacmi 2002 yılında 637 milyon dolar iken, 2017 yılı sonunda yaklaşık 11 kat artarak 7 milyar dolara ulaşmıştır.   2017 yılının toplam ikili ticaret hacmi, bu yılın ilk on aylık döneminde 7,4 milyar dolar olarak belirlenmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.