Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz

Ticaret Bakanı Pekcan: İhracat Büyümeye Katkı Sağladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye ekonomisi, 2018 yılına güçlü bir giriş yaptığını belirterek, yüzde 5.2’lik büyümeye net ihracatın katkısının 0.96 puan düzeyinde olduğunu kaydetti.

Ticaret Bakanı Pekcan, yaptığı yazılı açıklamayla 2018 yılının 2. çeyreğine ilişkin büyüme verilerini değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin 2. çeyrekte yüzde 5.2’lik büyüme kaydettiğini hatırlatan Pekcan, “2017 yılında, yatırımlar ve ihracattaki güçlü performansın etkisiyle G-20 ülkelerinin tamamından daha hızlı büyüyen Türkiye ekonomisi, 2018 yılına da güçlü bir giriş yapmıştır. Yılın 2. çeyreğinde de ekonomimiz dinamizmini istatistiklere yansıtmıştır” dedi.

Pekcan, 2018 yılının 2. çeyreğinde görülen yüzde 5.2’lik büyümeyi, ikinci çeyrekte Euro Bölgesinin yüzde 2.2, AB ekonomisinin yine yüzde 2.2, ABD’nin yüzde 4.2, Çin’in yüzde 6.7’lik büyümesi olduğunu dikkate alarak değerlendirmenin faydalı olacağını belirterek, “Türkiye bu dönemde, dünya ekonomisinin yüzde 85’ini oluşturan G20 içerisinde verisi açıklanan ülkelerden yüzde 8.2 büyüyen Hindistan’dan,  yüzde 6.7 büyüyen Çin’den ve yüzde 5.3 büyüyen Endonezya’dan sonra en hızlı büyüyen ülke olmuştur. Türkiye ikinci çeyrekte sergilediği performansla,  gelişmiş ülkelerden ve gelişmekte olan ülkelerden pozitif yönde ayrışmış ve son 10 yılda olduğu gibi Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Pekcan, yüzde 5.2’lik büyümeye net ihracatın katkısının 0.96 puan düzeyinde olduğunu belirterek, “2018 yılında hedefimiz, ihracatta tarihi zirveye ulaşarak yılın 2. yarısında da büyümeyi ve istihdamı desteklemektir. Büyüme performansının en önemli yansımalarından birisini de istihdam düzeyinde görüyoruz. 2018 yılı Mayıs ayı itibarıyla Türkiye ekonomisi son bir yılda 650 bin kişiye ek istihdam sağlamıştır” dedi.

Türkiye’nin yüksek gelirli ülkeler sınıfına ancak teknolojiye yatırımlarla ve ihracatla ulaşabileceğini kaydeden Pekcan, Türkiye’nin küresel piyasalardaki rekabet gücünü artırmak üzere özellikle bu iki alana odaklanacaklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.