Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri Yeşim Arı Kimdir

Ticaret Bakanı Pekcan, Mart Ayı İhracat Rakamlarını Açıkladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, mart ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Pekcan, "Martta ihracatımız yüzde 0,5 artışla 16 milyar 334 milyon dolar oldu" dedi.

Bakan Pekcan, Türkiye Ekonomi için ihracat en önemli güç kaynaklarından birisi haline gelmiştir. Dünyanın başlıca ekonomileri arasında istatistiki veri olarak tercih edilen genel ticaret sistemi verilerine göreki burda sınırlarımız içerisindeki hem serbest bölgelerin hemde antrepoların ticaretini kapsamakta olan GTS sistemine göre ihracatımız mart ayında 0.5 artış ile 16 milyar 334 milyon dolar olmuştur. Bu GTS sistemine göre gerçekten rekor bir mart ayı ihracat rakamıdır. ÖTS sistemine göre ise rakamımız 15 milyar 488 milyon olmuştur. Yine ithalatımız yüzde 17.81 azalarak 18 milyar 299 milyon olmuştur." dedi.

Bakan Pekcan, Dış ticaret açığı ise, 2018 yılı Mart ayındaki 6 milyar 11 milyon dolar seviyesinden, % 67,30 oranında azalarak 1 milyar 966 milyon dolar seviyesine düşmüştür. Mart ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı % 89,3 olmuştur. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2018 yılı Mart ayında % 73,0 iken, 2019 yılı Mart ayında % 89,3 olarak gerçekleşmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.