Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin Afrin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Hakkari AİLE kosgeb ak parti Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi

Ticaret Bakanı Pekcan, Yarın Rusya’ya Gidecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin’in başkanlıklarında 8 Nisan 2019’da gerçekleştirilecek Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) Toplantısı öncesinde çalışma ziyareti gerçekleştirmek  üzere beraberindeki resmi heyetle yarın Rusya’nın başkenti Moskova’ya gidecek.

Bakan Pekcan, ziyareti kapsamında Rusya Federasyonu Enerji Bakanı ve Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Eşbaşkanı Aleksandr Novak ve Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakanı  Maksim Oreşkin ile ikili görüşmelerde bulunacak.

Türkiye-Rusya KEK eş başkanlığı görevini üstlenen Bakan Pekcan’ın görüşmeleri kapsamında iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımların potansiyelinin yanı sıra enerji, ulaştırma, yerel paralarla ticaret, tarım, gümrük ve turizm gibi bir çok alanda  işbirliği imkanları değerlendirilecek.

Öte yandan görüşmelerde Türkiye’de düzenlenecek olan Türk-Rus KEK 16. Dönem Toplantısının organizasyonu ile 8-11 Temmuz 2019 tarihinde Rusya’nın Yekaterinburg şehrinde yapılacak INNOPROM Sanayi Fuarına Türkiye’nin partner ülke olarak katılımı çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikler de ele alınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.