Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Ebru Şahin CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin Yükseköğretim Kurumları Sınavı Teoman Sancar Watford fırat kalkanı soner çetin memur

Ticaret Bakanlığı'ndan HGS ve OGS'ye İlişkin Açıklama

Ticaret Bakanlığı, Ücretli Karayollarında Yabancı Plakalı Araçlara Ait Geçiş Ücretleri ve İdari Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Yönetmeliğin 8’inci maddesine istinaden Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı gümrük idarelerinden çıkış yapacak yabancı plakalı tüm araçların ödenmemiş HGS/OGS geçiş ücreti veya para cezalarının tahsiline başlandığını duyurdu. 

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Ücretli Karayollarında Yabancı Plakalı Araçlara Ait Geçiş Ücretleri ve İdari Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Yönetmeliğin 8’inci maddesine istinaden Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı gümrük idarelerinden çıkış yapacak yabancı plakalı tüm araçların ödenmemiş HGS/OGS geçiş ücreti veya para cezalarının tahsiline başlanmıştır.

Bu kapsamda; 1 ve 2 No’lu Taşıt Takip Programı’nda tescil aşamasından sonra “Muhafazaya bilgi gönderildi. Araç üzerinde ceza kaydı bulunmaktadır.” uyarısına müteakip, araç sürücüleri veznelere yönlendirilerek Karayolları Genel Müdürlüğünce tahakkuk ettirilen tutarların ödenmesi sağlanmaktadır. Diğer taraftan; anılan Yönetmeliğin 8’inci maddesine istinaden borç görülmesi halinde tahsilat gerçekleşmeden araçların Muhafaza Kara Kapıları Taşıt Takip Programı üzerinden saha çıkışı yapılamamaktadır.

Bununla birlikte; Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünce araç sürücülerinin mağdur olmaması için ilave ödeme noktaları da açılmıştır. Gümrük kapılarında yaşanan yoğunluk nedeniyle sürücülerin mağduriyet yaşamamaları için ödenmemiş HGS/OGS geçiş ücreti veya para cezalarını, gümrük kapısına gelmeden önceki ödeme noktalarında ödemeleri önem arz etmektedir." denildi.

Anahtar Kelimeler:
Ticaret Bakanlığı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.