Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu çukurova belediye başkanı soner çetin EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray

Ticari Süt İşletmelerince Ekim Ayında 753 Bin 569 Ton İnek Sütü Toplandı

Toplanan inek sütü miktarı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 azaldı. İnek peyniri üretimi de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.7, yoğurt üretimi ise yüzde 2 arttı. 

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2019 yılının Ekim ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretim verilerini açıkladı. Buna göre; oplanan inek sütü miktarı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,7 azaldı.

Ekim ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 127 bin 869 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %6 azalış gösterdi. İnek peyniri üretimi 57 bin 826 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %4,7 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 474 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %67,2 azaldı.

Yoğurt üretimi 98 bin 305 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %2 arttı. Ayran üretimi ise 67 bin 98 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %7,6 artış gösterdi.

Ekim ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edild
i.

Toplanan inek sütü, Ekim 2019

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ekim ayında bir önceki aya göre %1,8 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 azaldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.