Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech

TİM İhracatı Yüzde 8 Artıracak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ’10 İl 10 Ülke’ hedefiyle ihracatı artırabilmek için nokta atışı yapacak. İhracatta önemli paya sahip 10 il ile 10 hedef ülke eşleştirilerek bu pazarlara satışlar artırılacak. 

TİMAKADEMİ’nin ‘10 İl 10 Ülke’ hedefiyle başlatacağı konferansların ilki 3 Mayıs günü Gaziantep’te gerçekleştirilecek. 600 milyar dolarlık pazara sahip İngiltere pazarı ile eşleştirilen Gaziantep’li ihracatçıların, bu ülkeye satışlarını artırması hedefliyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2023 hedeflerine ulaşma yolunda ihracatta nokta atışı yapacak. TİM, bünyesinde yer alan TİMAKADEMİ ile ‘10 İl 10 Ülke’ hedefiyle ihracatta en fazla pay alan iller ile ülkeleri eşleştirecek ve bu pazarlara satışlar artırılacak. TİMAKADEMİ’nin çözüm ortakları Halkbank, Vodafone, Coface Sigorta, UPS, Global Connection, Turkishtime ile birlikte belirlenen hedef ülke konferanslarının ilki Gaziantep’te bu il ile eşleştirilen 600 milyar dolarlık pazara sahip İngiltere için olacak. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 10 ilin ihracattaki payının yüzde 80 seviyesinde bulunduğuna vurgu yaparak, ”Her bir ilimiz ihracatını geçen yıla göre yüzde 10 attırırsa bunun toplam ihracatımıza etkisi yaklaşık yüzde 8 olacak” diye konuştu.

Farkındalık yaratarak bir adım önde düşün

TİMAKADEMİ’nin ’10 İl 10 Ülke’ hedefinin önemine değinen Büyükekşi, hem ihracatçı sayısını, hem de ihracat değerini en üst seviyeye çıkarabilmek için çalıştıklarına dikkat çekti. Firmalara dünya pazarları hakkında bilgi vermeyi amaçladıklarını söyleyen Büyükekşi, “Hedefimiz, ihracatçımızı doğru pazarlara kanalize etmek. Farkındalığımızı artırarak bir adım önden düşünmek. Tecrübe ve bilgi birikimi paylaşımı kanalıyla sağlıklı bir ihracat ekosistemi oluşturmak. 2023 hedefimiz olan 500 milyar dolar ihracatı yakalayabilmemiz için illerimizin potansiyelini sonuna kadar kullanarak doğru ve farklı pazarlara kanalize etmek. Ünlü bir düşünür şöyle der, ‘İradenin büyüdüğü yerde, zorluklar küçülür.’ Biz de irade ne kadar büyürse zorluklar küçülür diyoruz. Amacımız,  Türkiye'nin dünya ekonomisindeki yerine pozitif ve ölçülebilir katkılar yapmak” dedi.

 

Hedef ülkeler dünya devleri

TİMAKADEMİ’nin ilk etkinliği 3 Mayıs’ta Gaziantep’te düzenlenecek. Buradaki hedef ülke konferansıyla Gaziantepli iş adamlarının İngiltere pazarına nasıl gireceği, bürokratik engelleri nasıl aşacağı, kimlerle işbirliği yapabileceği yönünde birçok bilgi paylaşılacak. Bu etkinlikte Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İngiltere İş Konseyi Eş Başkanı Remzi Gür, İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt ve bu pazarı yakından tanıyan birçok uzman Gaziantepli işadamlarına yol gösterecek.

Gaziantep ile İngiltere eşleşmesinin ardından sırasıyla Ankara – Çin, Antalya – Almanya, Bursa - ABD, Denizli – İtalya, Adana - Suudi Arabistan, Kayseri – Fransa, Konya – İran, İstanbul – BAE ve İzmir – Polonya illeri ve ülkeleri adına hedef ülke konferansları gerçekleştirilecek. Bu konferanslarda da hedef ülkelerin sunduğu fırsatlar, bu ülkelerin finansal olanakları, iş yaparken sıkça tekrarlanan yanlışlar, iş kültürünün pazara girişte etkisi gibi birçok konu başlığı ihracatçılarla paylaşılacak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.