Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

TİSK Başkanlığı’na Özgür Burak Akkol Seçildi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Özgür Burak Akkol seçildi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “20 işveren sendikasının üyesi olduğu Konfederasyonumuz, Türk işverenlerini endüstri ilişkileri alanında yurtiçinde ve yurtdışında gururla temsil etmektedir. Kurulduğu günden bu yana üretimin, yatırımın, ihracatın, rekabet gücünün ve özellikle istihdamın artırılmasına hizmet eden Konfederasyonumuz, faaliyetlerini, benimsediği ‘uzlaşma kültürü’ anlayışıyla yürütmektedir. ‘Çalışma barışının korunması’ en temel ilkemiz olmuştur. Bu konudaki hassasiyetimizi yeni dönemde de sürdüreceğiz. Konfederasyonumuz, ‘ülke ekonomilerinin, işletmelerinin gücü doğrultusunda büyüdüğü’ bilinciyle hareket etmektedir. Bu doğrultuda, işletmelerin daha donanımlı olmaları, ulusal ve küresel rekabet güçlerinin artırılması, mali yüklerinin azaltılması hususunda sorumluluklar üstlenmiştir. Bugüne kadar bu yolda özveri ile yürüttüğümüz çalışmaları, önümüzdeki süreçte geliştirerek devam ettireceğiz. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları, çalışan temsilcisi konfederasyon ve sendikalar ile birlikte “İş’in Geleceği, işçi ve işverenlerin gelecekteki yetkinliklere şimdiden hazırlanması, kodlama” gibi konulara odaklanırken, fikir veya öneriler oluşturmanın ötesinde, somut proje ve uygulamaları hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

Özgür Burak Akkol kimdir?

Özgür Burak Akkol, iş hayatına ABD’de Nautilus Foods’ta başladı. 2003 yılında Koç Holding’e geçiş yaptı. Holding bünyesinde Denetim, İnsan Kaynakları ve Proje Geliştirme alanlarında görev aldı. Akkol, 2014 yılından bu yana Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yapıyor. TİSK’in önceki çalışma döneminde Yürütme Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Akkol, Nisan ayında Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Akkol, ayrıca TİSK’i temsilen İŞKUR Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı ile Koç Topluluğu Spor Kulübü’nde Yönetim Kurulu Başkanı olan Akkol’un, MESS Eğitim Vakfı, Otokoç Otomotiv gibi organizasyonlarda yönetim kurulu üyelikleri bulunuyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olan Akkol, ayrıca Koç Üniversitesi’nden Executive MBA, Columbia Business School ve London Business School’dan Global Executive MBA dereceleri aldı.

Anahtar Kelimeler:
Tisk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.