Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

TMSF Asya Katılım Bankası Hisselerini Satıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Asya Katılım Bankası A.Ş. hisselerinin bir kısmının satılmasına karar verdi.

TMSF'nin konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda 5411 sayılı Bankacılık Kanunu gereğince temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi 29.05.2015 tarihinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen Asya Katılım Bankası A.Ş. hisselerinin bir kısmının ihale usulüyle satılacağı belirtildi.

-SATIŞIN KAPSAMI-

Asya Katılım Bankası A.Ş.’nin 900.000.000 adet hisseden müteşekkil ortaklık yapısının 360.000.000 adet imtiyazlı (A) ve 540.000.000 adet (B) grubu hisseden oluştuğu belirtilirken  (A) grubu hisselerin 183.600.000 adete karşılık gelen yüzde 51’lik çoğunluğunun yönetim kurulu üyelerini Banka Genel Kuruluna önerme imtiyazına sahip olarak Bankanın kontrol gücünü temsil ettiği belirtildi. Satış ilanına konu ihaleyle asgari 183.600.000 adet (A) grubu hisse satışa sunuldu.

-MUHAMMEN BEDEL-

Satışa sunulan (A) grubu hisselerin beheri için muhammen bedel 0,70 TL (70 Kuruş) olarak belirlendi.

-ÖN YETERLİLİK BAŞVURUSU VE KAPALI ZARFLARIN TESLİMİ-

Ön yeterlilik başvurusunda bulunmak isteyen “Katılımcı”ların “Şartname”yi satın almaları zorunlu tutulurken şartname bedeli 5 bin dolar olarak belirlendi. “Şartname”de belirtilen ön yeterlilik incelemesi için gerekli belgelerin en geç 10 Haziran 2016 günü saat 17:00’a kadar “Satış Komisyonu”na elden teslim edilmesi gerekiyor.

Ön yeterlilik incelemesi neticesinde ihaleye katılması uygun görülen “Katılımcı”ların en geç 23 Haziran 2016 günü saat 17:00’a kadar “Satış Komisyonu”na tekliflerini sunmaları zorunlu tutuldu.

-TEMİNAT-

Ön yeterliliği geçen isteklilerin ihaleye katılabilmek için 5 milyon dolar nakit teminat yatırmaları gerekiyor. Nakit teminatın yanı sıra kredi kuruluşlarından alınmış aynı tutarda ABD Doları cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu; Hazine tarafından ihraç edilen USD cinsinden ya da TC Merkez Bankası çapraz kuru üzerinden hesaplanacak karşılığı tutarda EUR cinsinden eurobond ile TC Merkez Bankası döviz satış kuru üzerinden hesaplanacak TL karşılığının yüzde 15 fazlası tutarda TL cinsinden Hazine tarafından ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri, kira sertifikaları veya T.C. Hazine Kefaletini Haiz Tahviller de teminat olarak kabul edilecek.

-İHALE GÜNÜ, SAATİ VE YERİ-

İhale 24 Haziran 2016 günü, saat 10.00’da TMSF'nin İstanbul Büyükdere'deki konferans salonunda yapılacak. İhale, kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak, katılımcı sayısına bağlı olarak açık artırma ya da pazarlık usûlüyle devam edecek.

-KATILIM ŞARTLARI-

İhaleye ancak kendisi ve ortakları 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri gereği Banka kurucularında aranan nitelikleri haiz anonim şirketler katılabilecek. Katılımcı şirketlerin iflas, iflasın ertelenmesi, konkordato ya da tasfiye durumunda olmaması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.