TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: TRT Payı Nihayet Halledildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Elektrikteki TRT payı gibi anlamsız ve faydasız yükler altındaydık. Bunu yıllardır hep dile getirmiş, kalkmasını istemiştik. Ancak yüzde 3.5’ten yüzde 2’ye indirilmesini sağlamıştık. Yıllardır çözülemeyen bu konu nihayet halledildi” dedi.

TOBB Sanayi Odaları Konsey toplantısı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Hicarcıklıoğlu, Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yapısındaki ve yönetimindeki dağınıklığın giderildiğini belirterek, “Son olarak OSB’lerde ot parası problemi kalmıştı. Son yasal düzenlemeye Bakanımız bunun da girmesini sağladı” dedi.

“ÜZERİMİZDEN ÖNEMLİ BİR MALİYET UNSURU DAHA KALKTI”

Girdi maliyetlerinin sanayicilere sıkıntı yarattığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Elektrikteki TRT payı gibi, anlamsız ve faydasız yükler altındaydık. Bunu yıllardır hep dile getirmiş, kalkmasını istemiştik. Ancak yüzde 3.5’ten yüzde 2’ye indirilmesini sağlamıştık. Yıllardır çözülemeyen bu konu da nihayet halledildi. Üzerimizden önemli bir maliyet unsuru daha kalktı. Damga vergisi ve emlak vergisi yükleri vardı. Çok büyük ölçüde hafifletildiler” dedi. Hisarcıklıoğlu, sadece TRT payı, emlak vergisi ve damga vergisi indirimleriyle, sanayicilerin üzerinden, 2017’de 1 milyar liraya yakın mali yükün kaldırıldığını ifade etti.

“1,5 MİLYON KİŞİYE İLAVE İSTİHDAM SAĞLADIK”

“Son verilere göre, Ağustos sonu itibariyle, geçen sene aynı dönemiyle karşılaştırdığımızda, 1.5 milyon kişiye ilave istihdam sağladık” diyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, toplam istihdam edilen kişi sayısının, 28.8 milyona ulaştığını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, Ar-Ge desteklerinin de hedefe ulaştığını belirterek, “Türkiye’deki Ar-Ge harcaması 2016'da, bir önceki yıla göre, yüzde 20 artışla, 24.6 milyar liraya yükseldi. Milli gelire oranı, önceki sene binde 8.8 iken, şimdi binde 9.4 oldu” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.