Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Hakkari kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası

TOBB Başkanı: Reform Gündeminin Hızla Hayata Geçirilmesini Bekliyoruz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Reform paketlerinin uluslararası yatırımcılara yönelik yeni teşvik unsurlarını içerecek şekilde güçlendirilmesi, Türkiye’nin yüksek teknolojili yatırımlara pozitif ayrımcılık yapan bir vergi reformuna gitmesi, önümüzdeki dönemde ülkemizin yatırım çekmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyaloğu Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşti. Türkiye’de yatırımı bulunan 200’e yakın yabancı firmanın temsilcileri; TOBB ve YASED’in öncülüğünde Türk-İş, Hak-İş, TİSK ve TZOB’un da desteğiyle bir araya gelerek ‘Türkiye’ye güven’ mesajı verdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada demokrasinin ve Türkiye’nin demokratik kurumlarının, kaba kuvvete teslim olmayacak kadar olgunlaştığını kanıtladığını ifade etti. Ülkenin son 93 yıldaki tüm siyasi ve ekonomik kazanımlarına kast edenlerin başarısız olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Bugünden itibaren bizlere düşen, ülkemizde hayatı bir an önce olağan akışına döndürmek, Türkiye’yi yeniden geleceğe bakan, coşkulu bir ülke haline getirmektir. Bu çerçevede üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

İş dünyası olarak bir an önce ekonomi gündemine geri dönmek, yola hiçbir kesintiye uğramadan devam etmek azminde olduklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, bu çerçevede, TOBB, YASED, Türk-İş, Hak-İş, TİSK TZOB ve Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmış uluslararası şirketler olarak bir araya geldiklerini ve durum değerlendirmesi yaptıklarını ifade etti.

“Mutabakat sürecinin Anayasa mutabakatına dönüşmesi önem taşıyor”

“Darbe girişimi sonrasında meclisteki siyasi partiler arasında demokrasi ve hukukun üstünlüğü konusunda oluşan mutabakat zemini, önümüzdeki süreçte Türkiye’nin küresel konumunu pekiştirecek niteliktedir” diyen Hisarcıklıoğlu, şimdi bu mutabakatın, Türkiye’de demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü güçlendirecek, yargı bağımsızlığını garanti altına alacak yeni bir Anayasa mutabakatına dönüştürülmesinin önem taşıdığını ifade etti.
 
“Reform gündeminin hızla hayata geçirilmesini bekliyoruz”

Olağanüstü Hal uygulamasının hızlı normalleşme için gündeme getirilen zorunlu ancak geçici ve sınırlı bir Anayasal kurum olduğunun bilincinde olduklarını belirten Hisarcıklıoğlu, bu çerçevede, Türkiye’nin iktisadi sıçraması için gereken ve zaten hazırlıkları devam eden, yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik reform gündeminin hızla hayata geçirilmesini beklediklerini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

“Hazırlıkları bir süredir devam ettirilen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Kanunu, Sınai Mülkiyet Kanunu taslağı, Üretim Reform Paketi ve Yatırım-İhracat Teşvikleri Reform Paketi’nin uluslararası yatırımcılar gözünde Türkiye’nin küresel iddiasını devam ettirmek açısından son derece önemli olacağını düşünüyoruz. Özellikle bu reform paketlerinin uluslararası yatırımcılara yönelik yeni teşvik unsurlarını içerecek şekilde güçlendirilmesi, Türkiye’nin yüksek teknolojili yatırımlara pozitif ayrımcılık yapan bir vergi reformuna gitmesi, önümüzdeki dönemde ülkemizin yatırım çekmesine katkı sağlayacaktır.”

Şirketlerin kamu ile yürüttükleri günlük işlerinde hiçbir aksama olmamasının temin edilmesi ve reform sürecinin özel sektörle iletişim içerisinde şeffaf bir biçimde yürütülmesi için etkin bir kamu-özel sektör diyalog mekanizmasının oluşturulmasını önemsediklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, yüksek düzeyli diyalog toplantısını bu yakın işbirliğinin önemli bir adımı olarak gördüklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Türkiye’de yatırım yapan bizler işimizin başındayız. Üretmeye, ihraç etmeye, yatırım yapmaya, istihdam sağlamaya devam ediyoruz. Çünkü, biz Türkiye’nin geleceğine yatırım yapanların her zaman daha fazlasını kazanacağını biliyoruz. Dün Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan bizler kazandık. Yarın da bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar kazanacak.”
 

Anahtar Kelimeler:
Rifat HisarcıklıoğluTOBB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.