Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana tüik fetö abd tesk yunanistan babacan

TOBB Başkanından Maduro’ya Petrol Mesajı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun katıldığı İş Forumu’nda konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Latin Amerika’nın kendileri için önemine vurgu yaparak “Yarım milyarı aşan bir pazar orada bizleri bekliyor. Dünyanın en zengin petrol rezervleri sizin elinizde” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımı ile düzenlenen Türkiye-Venezuela İş Forumu’na katıldı. Forumda bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, Venezuella ile Türkiye’nin çok daha güçlü ortaklıklara imza atacağına inandığını belirtti. Venezuela’nın son dönemde yaşadığı sıkıntıları yakından takip ettiklerini söyleyen TOBB Başkanı Hicarcıklıoğlu, “Yaşanan sıkıntılar dolayısıyla son 3 yılda 350 milyon dolar seviyesindeki ikili ticaret hacmimiz 83 milyon dolar seviyesine kadar düştü” dedi.

“Bu Arazileri İşbirlikleriyle Ekonomiye Kazandırabiliriz”

Hisarcıklıoğlu, Latin Amerika’ya özel bir önem verdiklerinin altını çizerek, Maduro’ya “Yarım milyarı aşan bir pazar orada bizleri bekliyor. Dünyanın en zengin petrol rezervleri sizin elinizde. Burada da 80 milyonluk koca bir pazar var” şeklinde seslendi. Ülkelerin zenginleşmeye devam etmek için değişen şartlara uyum sağlamaya mecbur olduklarını bildiren Hisarcıklıoğlu, “Ülkenizde kullanılmayan milyonlarca hektar tarım arazisi olduğunu biliyoruz. Bu arazileri şirketlerimiz ile ilgili kamu otoriteleri arasında yapılacak işbirlikleriyle ekonomiye kazandırabiliriz” dedi.

“Şirketlerimiz Konut Projelerinizi Yüksek Kalite İle Üstlenebilir”

TOBB Başkanı Hisarcıkloğlu, Venezuela’nın ayrıca acil olarak sosyal konutlara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Daha önce ülkenizde sosyal konut inşaatı gibi projeler üstlenmiş ve başarıyla teslim etmiş olan şirketlerimiz konut projelerinizi yüksek kalite ile ivedilikle üstlenebilir. Venezuela limanlarının yenilenme ihtiyacı yüzünden ihracat potansiyelini tam olarak kullanamadığını biliyoruz” ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, konuşmasının sonunda TOBB olarak, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile birlikte iki ülke için fırsatlar oluşturmaya devam edeceklerini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.