TOBB: Daha Fazla Çalışma, Üretme, İstihdam Sağlama Zamanı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), iş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı olduğunu, belirterek, “Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’de özel sektörün tamamını temsil eden TOBB, 81 il ve 160 ilçedeki 365 oda ve borsa başkanları ve yönetim kurullarıyla eş zamanlı olarak ortak bir bildiri yayımladı. 15 Temmuz Darbe girişimine karşı ilk anda tepkilerini ortaya koyduklarını ifade eden TOBB, oda ve borsa başkanları, Türkiye’nin bütün kurumlarının, siyasi partilerinin, sivil toplumun, basın kuruluşlarının, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkesin büyük bir mutluluk duyması gerektiğini vurguladı.

Darbe girişimine karşı siyasi partilerin ve siyasetçilerin gösterdiği birliğin, beraberliğin ve kararlı duruşun önemi vurgulanan bildiride, şu ifadelere yer verildi:
“Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece Gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz. Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK’nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz.
Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz.  Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz.”
 
‘’TOBB ve 365 Oda-Borsa Olarak Demokrasiden Yana Olmaya Devam Edeceğiz ‘’

Herkesin, demokrasi konusunda toplumda sağlanan mutabakatın değerini bilmesi gerektiğinin altı çizilen ortak bildiride, şu ifadelere yer verildi:

“Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diyoruz. Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.