Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin gündem özeti

TOBB MEYBEM Hizmet Ağını Genişletiyor

Emlak Danışmanları, Servis Şoförleri ve Vinç Operatörleri de Yeterlilik Belgelerini TOBB Meybem’den alabilecek.

Emlak danışmanları, servis şoförleri ve vinç operatörleri; mesleki yeterliliklerini TOBB MEYBEM ile belgelendirebilecek. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu çalışanlara, il ve ilçelerdeki tüm Oda ve Borsalarda kurulu MEYBEM’lerden, yeterlilik belgesi alabileceklerini hatırlatırken, “Bir an önce mesleki yeterliliğinizi belgelendirin’ çağrısında bulundu.

2016 yılında kurulan ve bugüne kadar 78 ilde 40 binden fazla adaya belgelendirme hizmeti sunan TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) MEYBEM Meslek Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri AŞ hizmet sahasına 3 meslek daha ekledi. TOBB MEYBEM tarafından yapılacak sınavı başarıyla tamamlayan adaylar “Emlak Danışmanı”, “Servis Aracı Şoförü” veya “Köprülü Vinç Operatörü” mesleki yeterlilik belgesi sahibi olabilecek.

Hisarcıklıoğlu: “Mesleki yeterlilik belgesi için oda ve borsalara başvurabilirsiniz”

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu iş dünyasının ön önemli sıkıntılarından birisinin nitelikli elemana ulaşabilmek olduğunu söylerken, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “İş kazalarının azaltılması ve iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu nitelikli ve belgeli işgücüne daha kolay ulaşabilmeleri amacıyla TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’ni kurduk. 2016 yılının başından bu yana, 41 meslekte ve 78 ilde belgelendirme hizmetini kurumsallaştıran TOBB MEYBEM kanalıyla 40 binden fazla adayımızın bilgi, beceri ve yetkinliklerini değerlendirdik. Malum, Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik’ ile gayrimenkul sektörünü ilgilendiren önemli yenilikler getirildi. Örneğin, mesleki yeterlilik belgelerini almayan emlak danışmanları, Aralık 2019 itibariyle bu sektörde faaliyet gösteremeyecek. Onun için herkesin bu konuda duyarlı ve hazırlıklı olması lazım. TOBB MEYBEM de artık, emlak danışmanlığının yanı sıra, ‘servis aracı şoförü’ ve ‘köprülü vinç operatörü’ mesleklerinde de sınav ve belgelendirme hizmetine başladı. Bu kapsamda mesleki yeterlilik belgesi almak isteyenler, TOBB’a bağlı Oda ve Borsalara başvuru yapabilecek.”

Başvuru koşulları ve detaylar

Emlak Danışmanı (Seviye 4), Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5), Servis Aracı Şoförü (Seviye 3) ve Köprülü Vinç Operatörü (Seviye 3) mesleklerinde sınav ve belgelendirme hizmeti başvuruları, TOBB’a bağlı tüm Oda ve Borsalara veya www.meybem.com.tr adresi üzerinden alınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.