Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı Baran Koronavirüsün Reel Sektöre Etkilerini Değerlendirdi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu, Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu ve Konsey Başkanları ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantıya katıldı.

Toplantıda, koronavirüsün reel sektöre etkilerini değerlendiren Baran, “Koronavirüsle mücadele sürecinin üretim, ticaret ve istihdamda daralma yaşanmadan atlatılması öncelikli gündemimiz” dedi.

Baran’ın Ticaret Odaları Konsey Başkanı sıfatıyla evinden katıldığı toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Tüm dünyayı ve ülkemizi kısa sürede etkisi altına alan yeni tip koronavirüsle mücadele sürecinin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerinin değerlendirildiği toplantıda, bu etkileri azaltmaya yönelik görüş ve öneriler ele alındı.

Baran, TOBB’a çatısı altındaki 52 ticaret odası adına yaptığı konuşmada, koronavirüs salgınının önüne geçmek için geçici olarak faaliyeti durdurulan sektörlerle, bireysel karantina nedeniyle iş hacmi daralan sektörlere ilişkin gelişmeleri aktardı. Hükumetin açıkladığı desteklerle, bankalar ve diğer kuruluşların uygulamalarını değerlendiren Baran, işletme sahiplerinin destek uygulamalarına ilişkin görüş ve önerilerini anlattı. Baran, toplantıda Ankara Ticaret Odası üyelerinin taleplerini de iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.