Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin gündem özeti

TOKİ'den “AOÇ İnşaattan Kurtuldu” Başlıklı Habere İlişkin Açıklama

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Son günlerde sosyal medyada paylaşılan tweetler ve Cumhuriyet Gazetesinde yayımlanan “AOÇ inşaattan kurtuldu” başlıklı habere ilişkin; "Habere konu araziler, TOKİ mülkiyetinde yer almamakta ve ihalenin de İdaremiz ile bir ilgisi bulunmamaktadır." dedi. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Son günlerde sosyal medyada paylaşılan tweetler ve Cumhuriyet Gazetesinde yayımlanan “AOÇ inşaattan kurtuldu” başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yayımladı. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son günlerde sosyal medyada paylaşılan tweetler ve Cumhuriyet Gazetesi’nin 18.09.2019 tarihli baskısında “AOÇ inşaattan kurtuldu” başlıklı haber ile ilgili olarak, açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılan haberde “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Ankara Çukurambar'daki AOÇ arazisini açık artırma yoluyla satışa çıkardığı ihale dün yapıldı.” denilmektedir.

Habere konu araziler, TOKİ mülkiyetinde yer almamakta ve ihalenin de İdaremiz ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

Ayrıca, TOKİ tarafından yapılmayan ihalenin, zaten “Arsa Kiralama İhalesi” olduğu,  yazılanın aksine, “Arsa Satışı İhalesi” olmadığı yapılan haberde de yer almakta ve kendisiyle çelişmektedir.

Buna rağmen, sorumlu yayıncılık ilkeleri göz ardı edilerek, hiçbir araştırma yapılmadan ve İdaremizden bilgi almaya gerek duyulmadan yapılan haber ve paylaşılan tweetler, TOKİ’nin kamuoyundaki olumlu algısını zedelemeyi amaçlayan, gerçeklerle uyuşmayan bilgilere dayalı, art niyetli yaklaşımlardır. Kamuoyunun, bu tür asılsız haberlere itibar etmemeleri, önemle duyurulur." 

Anahtar Kelimeler:
Toki
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.