Toplam Ciro Yüzde 13,6 Arttı

Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi, 2019 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,6 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK), 2019 yılı Şubat ayına ilişkin Ciro Endeksini açıkladı. Buna göre, Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi, 2019 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %13,6 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam ciro endeksi ise bir önceki aya göre %1,3 arttı.

Sanayi sektöründe ciro %20,6 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış sanayi ciro endeksi, 2019 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %20,6 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi ciro endeksi ise bir önceki aya göre %2,4 arttı.

İnşaat sektöründe ciro %22 azaldı

Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2019 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %22 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki aya göre %7,3 azaldı.

Ticaret sektöründe ciro %13 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi, 2019 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %13 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi ise bir önceki aya göre %1,8 arttı.

Hizmet sektöründe ciro %20,2 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi, 2019 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %20,2 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi ise bir önceki aya göre %2,2 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.