Toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 azaldı. İnek peyniri üretimi 54 bin 872 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,3, Yoğurt üretimi ise 91 bin 755 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 azaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Kasım ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretim verilerini açıkladı. Buna göre.Toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 azaldı
Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 131 bin 655 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %9,9 azalış gösterdi. İnek peyniri üretimi 54 bin 872 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %0,3 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise bin 451 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %97,2 arttı.
Yoğurt üretimi 91 bin 755 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %0,5 azaldı. Ayran üretimi ise 57 bin 836 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %0,5 artış gösterdi.
Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,4, protein oranı ise ortalama %3,1 olarak tespit edildi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki aya göre %1,1 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,8 azaldı.