Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

Toplanan İnek Sütü Miktarı Kasım’da Yüzde 4.6 Arttı

Ticari süt işletmelerince Kasım ayında 749 bin 761 ton inek sütü toplandı. Toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.6 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2017 yılı Kasım ayı süt ve süt ürünleri istatistiklerini açıkladı. Buna göre, ticari süt işletmelerince Kasım ayında 749 bin 761 ton inek sütü toplandı. Toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.6 arttı.

Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 146 bin 74 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9.7 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 55 bin 40 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.3 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 736 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72.3 yükseldi.

Yoğurt üretimi ise 92 bin 191 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2.3, ayran üretimi ise 57 bin 567 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2.5 artış gösterdi.

Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı da ortalama yüzde 3.5, protein oranı ise ortalama yüzde 3.3 olarak tespit edildi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı ise Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1.3 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı da Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.6 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.