Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Torba Yasadaki Kurumlar Vergisi Düzenlemesi Devlete 6.4 Milyar Lira Kaynak Sağlayacak

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba yasada yüzde 20’den 22’ye çıkarılan kurumlar vergisi ile 2018 yılında bütçeye 6.4 milyar lira kaynak sağlanacak. Getirilen yeni düzenlemeler ve vergilendirmeler ile devlet yaklaşık 11 milyar lira ek gelir elde edecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba yasada vergilendirmeler hakkında köklü düzenlemeler yer alıyor. Tahsilatlar, ödemeler ve mevcut vergiler ile ilgili yapılan düzenlemeler ile getirilen ek vergiler bütçeye büyük bir kaynak ekliyor. Torba yasa hakkında yapılan etki analizine göre 10 milyar 930 milyon liralık kaynak devlete aktarılacak. Kurumlar Vergisi’nin yüzde 20’den, 22’ye artırılması ile devletin 2018 yılı hesap döneminden elde edeceği gelir 6.4 milyar lira olarak hesaplanıyor.

MTV İLE 850 MİLYON LİRA GELİR SAĞLANACAK

Yaklaşık 11 milyar liralık kaynağın dağılımı şöyle:

Vergi borcu bulunmama şartı aranacak ödemelerden vergi borçlarının kesinti yoluyla tahsiline ilişkin düzenlemeden 300 milyon lira.

Şans oyunları ile yarışma ve çekilişlerden kazanılan ikramiyelerden alınan veraset intikal vergisinin oranının yüzde 20’ye yükseltilmesi ile 290 milyon lira.

Gayrimenkul sermaye iratlarındaki yüzde 25 götürü gider oranının yüzde 15’e çekilmesi ile 1 milyar 90 milyon lira.

Elektronik ticaretin takibi ile 500 milyon lira, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) yapılan düzenlemeler ile 850 milyon lira.

Yurtdışından nihai tüketicilere sunulan elektronik hizmetlerin vergilenmesi ile 100 milyon lira.

Meyveli gazozların ve enerji içeceklerinin vergilendirilmesi ile 500 milyon lira.

2018 yılı hesap dönemlerine ait kurum kazançları üzerinden yüzde 22 oranında alınacak kurumlar vergisi ile 6.4 milyar lira.

Telsiz ruhsatname ve kullanım ücretlerinin yeni hesap yöntemi ile 900 milyon lira.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.