Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi chp haberleri tesk genel başkanı bendevi palandöken tüik

Tüketici Güven Endeksi Mayıs’ta 72,8 Oldu

Tüketici güven endeksi, mayısta geçen aya göre yüzde 2,1 artarak, 72,8 oldu. Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,4 oranında artarak Mayıs ayında 92 oldu. Söz konusu artışın, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin artmasından kaynaklandığı belirtildi. Tasarruf etme ihtimali endeksi ise yüzde 6,9 oranında azaldı. Bu düşüşün ise tüketicilerin tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığını gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs ayı tüketici güven endeksini açıkladı. Buna göre, TÜİK ve Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,1 oranında arttı, Nisan ayında 71,3 olan endeks değeri Mayıs ayında 72,8 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,4 oranında artarak Mayıs ayında 92 oldu. Söz konusu artışın, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin artmasından kaynaklandığı belirtildi.
Genel ekonomik durum beklentisi endeksi Nisan ayında 96,2 iken, Mayıs ayında yüzde 4,5 oranında artarak 100,6 değerine yükseldi. Söz konusu artışın, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre arttığını gösterdiği kaydedildi.

İŞSİZ SAYISI BEKLENTİSİ ENDEKSİ 75,3 OLDU
İşsiz sayısı beklentisi endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 3 oranında artarak Mayıs ayında 75,3 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında artışın bekleyenlerin azalmasından kaynaklandığı ifade edildi.
Tasarruf etme ihtimali endeksi ise yüzde 6,9 oranında azaldı. Nisan ayında 25,1 olan endeksin, Mayıs ayında 23,3 değerine düştüğü kaydedildi. Bu düşüşün ise tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığını gösterdiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.