Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Tüketici Güveni Mart'ta 1.3 Azaldı

Tüketici güven endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1.3 oranında azalarak 71.3 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Mart ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1.3 oranında azalarak 71.3 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 0.7 oranında azalarak Mart ayında 90.6 oldu. Genel ekonomik durum beklentisi endeksi Şubat ayında 96.8 iken, Mart ayında yüzde 1.7 oranında azalarak 95.1 değerine düştü.

İŞSİZ SAYISI BEKLENTİSİ ENDEKSİ YÜZDE 2.4 AZALDI

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 2.4 oranında azalarak Mart ayında 73.5 oldu. Tasarruf etme ihtimali endeksi ise Şubat ayında 25.7 iken, Mart ayında yüzde 1.2 oranında artarak 26 oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.