Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Tüketici Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Ticaret Bakanlığı tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenecek “Geleneksel Tüketici Ödülleri”, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nde Ankara’da sahiplerini bulacak.

1998 yılından bu yana her yıl düzenlenen Tüketici Ödülleri Töreni kapsamında, “Yasal haklarını sonuna kadar kullanmada duyarlılık gösteren ve bu yönüyle örnek olan tüketiciler ile tüketicilerin talep ve tercihlerini dikkate alarak tüketici memnuniyetini ilke edinen firmalara, tüketici hukuku veya tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmalar yürütenlere, tüketicinin korunması alanında yayın yapan yazılı basın ve radyo ve televizyon kuruluşlarına” olmak üzere 6 ayrı dalda ödül verilecek.

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nde Grand Ankara Otel’de gerçekleştirilecek törende;

·     Bilinçli tüketici ödülü

·     Yazılı basın tüketici ödülü

·     Radyo-televizyon programı ödülü

·     Tüketici memnuniyetini ilke edinen firma ödülü

·     Bilimsel çalışma ödülü

·     Tüketici özel ödülü

dallarında ödüller sahiplerini bulacak.

Bu yılki tema “İsrafın Önlenmesi ve Sıfır Atık”
 

Öte yandan Ticaret Bakanlığı tarafından, bu yıl “Tüketici Özel Ödülü” dalında tematik bir yaklaşım benimsendi.  Bu kapsamda 2019 yılı teması "İsrafın Önlenmesi ve Sıfır Atık” olarak belirlendi. Ödülün bu alanda başarılı çalışmalar yürüten, tüketici dostu faaliyetlerde bulunan kurum ve kuruluşlara verilmesi hedefleniyor.

Bu yıl düzenlenecek törende ayrıca, Türkiye genelinde okullarda eğitim ve öğretim gören ortaokul 5.,6.,7. ve 8. Sınıf öğrencilerini kapsayan  “Bilinçli Tüketim ve Tüketici Hakları” konulu Resim Yarışması da 2’nci defa düzenlendi.

Tüketici Ödülleri töreninde toplam 2 bin 700 öğrencinin başvuru yaptığı yarışmada dereceye giren öğrencilere de ödülleri verilecek.

Öğrenciler tarafından çizilen resimlerin bir bölümünün tören öncesi sergilenmesi ve resimlerin yer aldığı bir kitap çalışmasının yapılması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.