Öne Çıkanlar çukurova belediyesi medicana Goggle fransa Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları 19 Ocak 2024 Gündem Özeti 27 Aralık 2023 Gündem Özeti 24 Aralık 2023 Gündem Özeti stajyerler Psikolog Oğuzhan Gürdoğan

Tüketicinin Güveni Nisan’da Arttı

Tüketici güven endeksi, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0.8 oranında artarak 71.9 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Nisan ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. Buna göre, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0.8 oranında arttı, Mart ayında 71.3 olan endeks Nisan ayında 71.9 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 0.5 oranında azalarak Nisan ayında 90.2 oldu. Genel ekonomik durum beklentisi endeksi Mart ayında 95.1 iken, Nisan ayında yüzde 0.4 oranında azalarak 94.7 değerine düştü.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 1.4 oranında artarak Nisan ayında 74.5 oldu. Tasarruf etme ihtimali endeksi ise Nisan ayında yüzde 8.5 oranında artarak 28.2 oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.