Turizmin Davos'u İstanbul'da Gerçekleştirilecek

Dünya turizmine yön verenlerin turizmin geleceğini konuşacağı “World Tourism Forum” 16-18 Şubat 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

2017 Şubat ayında üçüncüsü düzenlenecek World Tourism Forum Global Meeting dünyanın çeşitli ülkelerinden sonra çok sayıda sektör yöneticisini, yatırımcısını ve siyasi otoriteyi İstanbul’da bir araya getirecek.

Küresel ölçekte düzenlenen zirveye, dünya turizmine yön veren şirketlerin yöneticileri, sektör yatırımcıları, kamu kuruluşları, akademisyenler, teknoloji uzmanları, siyasi otoriteler, sivil toplum kuruluşları, ülkemizin ve dünyanın turizm otoritelerinin de aralarında olduğu 150’ ye yakın uluslararası konuşmacının katılacağı bildirildi.

20 Ülkeden Turizm Bakanı Gelecek

3 gün süreyle devam edecek zirvede online turizm, siyasetin turizm sektörüne etkisi, sektördeki yeni trendler, uluslararası spor organizasyonların turizme katkısı, kongre, sağlık, alışveriş turizmi gibi başlıklar ele alınacak. World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı, 2014 yılından bu yana düzenlenen zirvenin dünya turizmine yön veren liderleri tek bir platformda birleştiren bir organizasyon olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Forum yılda bir global ve çok sayıda bölgesel toplantı yapan dünya çapında bir forumdur. Bugüne kadar İstanbul’da iki, Antalya’da bir olmak üzere toplam 3 başarılı toplantıya imza atmıştır. Global turizm otoriteleri tarafından kabul gören ve dünyanın dört bir yanından gelen sektör liderlerinin turizm stratejilerini masaya yatıracağı bir platform oluşturmaya karar verdik ve World Tourism Forum’u hayata geçirdik. World Tourism Forum olarak felsefemiz, turizm liderleri arasında köprü kurmak. Varolduğu ilk günden bu yana, kültürler ve milletleri bir araya getiren ve insanları tanıştıran turizmin küresel barış üzerindeki etkisi yadsınamaz. Küresel bir dünyada varolmanın yolu ülkeler arası turizm işbirliği hacmini arttırmaktan geçiyor".

Zirve Öncesi İlk Buluşma Antalya'da

Öte yandan 16-18 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan World Tourism Forum Global Meeting öncesinde sektör profesyonelleri bölgesel toplantılarda bir araya gelecek. "Feel Global, Be Local" mottosuyla düzenlenecek olan bölgesel zirvelerin ilki olan“Mediterranean Summit”10 Aralık'ta Antalya'da gerçekleştirilecek.

Antalya Belek'te Regnum Carya Golf &SpaResort'ta düzenlenecek olan “Mediterranean Summit” World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı'nın açılış konuşmasıyla başlayacak ve oturumların moderatörlüğünü BBC World News’in ünlü ekran yüzü ve sunucusu Kasia Madera yapacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan World Tourism Forum Mediterranean Summit çerçevesinde "Turizmde Çoklu Kanal Kullanımı", "Turizm DestinasyonlarındaYükselen Trendler", "Resort Turizminde Değişen Algılar"gibi konu başlıkları ele alınacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.