Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti pkk Übeyd Adıyaman Ömer Asaf Kolot Haberleri 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Türk Eximbank 500 Milyon Dolar Tutarında 6 Yıl Vadeli Tahvil İhraç Etti

Türk Eximbank, uluslararası piyasalarda 6 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında ve Libor+ %3,30 baz alınarak sabit maliyetle bir tahvil ihracı gerçekleştirdi. 200’ün üzerinde uluslararası yatırımcının ilgi gösterdiği tahvil ihracına 1,9 milyar dolar talep geldi. İhraç tutarı, 3 Mayıs 2018 tarihinde Türk Eximbank hesaplarına girdi.
 
Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, bugünlerdeki dalgalı global piyasalarda ancak güvenilir ve istikrarlı kurumların yurt dışı piyasalarda tahvil ihracı gerçekleştirebildiğini ve bu doğrultuda söz konusu ihraca gelen yüksek talebin, Türk Eximbank’a olan güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti. Türk Eximbank’ın Şubat ayında ABD’de yatırımcılarla gerçekleştirdiği NonDeal Roadshow’un, söz konusu başarıda önemli etkisi olduğunu vurguladı.
 
Söz konusu tahvil ihracı; Citigroup, ING Bank, Mizuho International plc, MUFG Securities, SMBC Nikko ve Standard Chartered Bank aracılığı ile gerçekleştirildi. Tahvilin %48’i ABD’de, %19’u İngiltere’de, %29’u diğer Avrupa ülkelerinde ve %4’ü ise Asya’daki yatırımcılara satıldı. Yatırımcıların yüzde 89’u dünya çapında tanınmış varlık yönetim şirketleri iken diğer kısmı banka, sigorta ve hedge fonu şirketleridir.
 
Böylece, Türk Eximbank’ın yurt dışında ihraç ettiği tahvillerden sağladığı toplam kaynak 3,25 milyar dolara yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.