Türk Exımbank 500 Milyon Dolarlık Eurobond İhraç Etti

Türk Eximbank, uluslararası piyasalarda 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında ve swap oranı üzerine yüzde 2,625 maliyetli bir eurobond ihracı gerçekleştirdi.

260 civarında uluslararası yatırımcının ilgi gösterdiği tahvil ihracına yaklaşık 2,7 milyar dolar talep geldi. Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, söz konusu ihraca gelen yüksek talebin, Türkiye ekonomisine ve Türk Eximbank’a olan güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Söz konusu tahvil ihracı Citigroup, HSBC Bank, ING Bank, Mediobanca, Mizuho ve Mitsubishi UFJ yatırım bankaları aracılığı ile gerçekleştirilmiş olup tahvilin vadesi 18 Eylül 2022’dir. Tahvil ihracına, yüzde 37’si İngiltere olmak üzere yüzde 59’u Avrupa’dan, yüzde 25’i ABD’den, yüzde 8’i Asya’dan ve yüzde 8’i ise Orta Doğu’dan yatırımcılar katılmıştır. Söz konusu yatırımcıların yüzde 60’ı dünya çapında tanınmış varlık yönetim şirketleri, diğer kısmı ise banka, sigorta ve hedge fonu şirketleridir.

Yıldırım, bankanın geçmişte gerçekleştirmiş olduğu ihraçlarda Türkiye Cumhuriyeti'nin eurobondlarının ikinci piyasadaki benzer vadeli getirisinin 75-100 baz puan üzerinde borçlanırken yeni ihraçta bu farkı 47 baz puana indirdiğini vurguladı. Dolayısıyla bu işlem, Banka tarafından bugüne kadar gerçekleştirilen en uygun maliyetli tahvil ihracı oldu. Bankanın yurt dışında ihraç ettiği tahvillerden sağladığı toplam kaynak böylece 2,75 milyar dolara yükseldi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.