Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat cumhurbaşkanı erdoğan

Türk Oyun Geliştiricileri İran Pazarına Açılıyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından dört yıl üst üste en iyi “teknokent” seçilen ODTÜ TEKNOKENT’in desteklediği “E-gameshow”da, yüzlerce Türk oyun geliştirici projelerini sergiledi. ODTÜ TEKNOKENT’in girişimleriyle “E-gameshow”a katılan İran firmaları ise, İran pazarında mobil ve konsol oyun geliştirmek için Türk firmalarla görüşmeler yaptı.
 
Türkiye’de en yüksek katılım gören oyun yazılım ve donanım fuarı olan “E-gameshow”, ODTÜ TEKNOKENT’in de desteğiyle oyun sektöründen pek çok yazılımcı ve firmayı bir araya getirdi. Etkinlik kapsamında iş geliştirmek için yabancı yatırımcıları alım heyeti kapsamında ülkemize davet eden ODTÜ TEKNOKENT, İranlı firmalarla Türk firma ve yazılımcılarını bir araya getirdi.
 
Hem Türkiye’de var olan hem de İran’dan gelen İranlı firmaların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, birçok Türk firma İranlı şirketlerle görüşme olanağı buldu. İran’da “Apple Store” ve “Google Play Store” gibi ana yazılım uygulamalarının olmadığını belirten İranlı yetkililer, İran pazarının bu bakımdan oyun geliştirmeye son derece müsait olduğunu ve büyük bir potansiyel vaat ettiğine dikkat çekti.
 
İranlı firmalar, ODTÜ TEKNOKENT ve ATOM bünyesinde bulunan oyun firmaları ile birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında İranlı firmalarla görüşen ilk yerli konsol oyunu üreten Taleworlds yetkilieri de, İran’da oyun geliştirmeye ve İran pazarına yönelik iş fırsatları yaratmaya sıcak baktıklarını belirtti.
 
Araştırma şirketi Newzoo’s verilerine göre 2015 yılında mobil oyunlar bazında yaklaşık 39 Milyon dolar gelir sahibi olan İran’ın, mobil oyun gelirinin 2016 yıl sonu itibarıyla 44 milyon dolar olması bekleniyor. İran’da, PC ve konsol oyun pazarı büyüklüğünün değeri ise yaklaşık 140 Milyon dolar ve bu rakamın 2016 yılında 167 Milyon dolara çıkacağı düşünülüyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.