Öne Çıkanlar çin İyi Parti kosgeb Op. Dr. Volkan Erdoğan  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu.

Türkiye Canavar Otu Haritası Hazırlandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bakanlığınca TÜBİTAK Projesi kapsamında "Ülkesel Canavar Otu Projesi" yürütüldüğünü, proje ile "Türkiye Canavar Otu" haritası hazırlandığını belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Fakıbaba, Orta Anadolu Bölgesi koşulları için hastalık ve zararlılara dayanıklı/toleranslı ve yüksek verimli, tüketici isteklerine uygun tane tipinde, erkenci, protein oram ve besin değeri yüksek, adaptasyon kabiliyeti iyi olan çeşitleri geliştirmek amacıyla "Orta Güney Anadolu Havzası Kuru Fasulye Islah Araştırmaları" başlatıldığını, ıslah çalışmalarının devam etmekte olduğunu kaydetti.

Fakıbaba, Bakanlığınca TÜBİTAK Projesi kapsamında "Ülkesel Canavar Otu Projesi" yürütüldüğünü belirterek, “Proje ile 'Türkiye Canavar Otu' haritası hazırlanmış ve mücadele yöntemlerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar yürütülmüştür. Canavar otu ile mücadele çalışmaları, zirai mücadele teknik talimatları ve mücadele prensipleri doğrultusunda yürütülmektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.