Öne Çıkanlar gündem özeti bugünün gündemi gündem başlıkları Afrin Muhbir ysk Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı

Türkiye'nin En Büyük Sanayi Kuruluşu Yine Tüpraş Olurken, Toyota Hızlı Yükseliş Gösterdi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan Türkiye'nin en büyük 500 Sanayi kuruluşu araştırmasına göre Tüpraş bu yıl da Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu olarak zirvedeki yerini korudu.

İSO 500 sonuçlarına göre üretimden satışlar 2016 yılına kıyasla yüzde 33.2 artışla 2017 yılında 653 milyar TL’ye yükseldi. Ford Otomotiv ikinci sıradaki yerini korurken, Toyota Otomotiv bir önceki yıla göre 3 sıra yükselerek 2017'de Türkiye'nin en büyük üçüncü sanayi kuruluşu oldu.

İSO 500 sonuçlarına göre ilk 5 kuruluşun üçü otomotiv şirketlerinden oluşuyor. İSO 500'ün ilk 10 büyük sanayi kuruluşu içinde Koç Grubu dört şirketle yer alıyor.

İSO Türkiye’nin 500 Büyük Kuruluşu -2017 (İlk 10-Üretimden Satışlara göre)

1-Tüpraş

2-Ford Otomotiv

3-Toyota Otomotiv

4-Tofaş

5-Oyak-Renault

6-Arçelik

7-İskenderun Demir Çelik

8-Ereğli Demir Çelik

9-İçdaş Çelik

10-Hyundai Assan

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.