Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Türkiye’nin Otomobili’nde Şirket Kuruluşu Tamamlandı

 Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin kuruluşu tamamlandı. Türkiye’nin Otomobili’nin başına Mehmet Gürcan Karakaş getirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) yapılan açıklamaya göre, kuruluşu tamamlanan ve adı “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.” olarak belirlenen şirkette, Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding’in payları yüzde 19’ar, TOBB’un payı ise yüzde 5 oldu. Şirketin başına Mehmet Gürcan Karakaş getirildi. Karakaş, görevine 1 Eylül 2018 tarihi itibarıyla başlayacak.

Projenin Türkiye için makroekonomik gerekliliğin yanında ileri teknoloji projesi olmasından dolayı stratejik olarak da çok önemli olduğunu ve doğru bir proje olduğunu belirten Karakaş, “Son 12 yıldır otomotiv teknolojilerinin içinde aktif rol alıyorum. Teknolojideki gelişim klasik otomobili bir mobilite ekosistemine dönüştürecek. Projemizdeki yüksek motivasyon ve kararlılığı, ülkedeki büyük potansiyelin kullanımıyla birleştirdiğimizde küresel pazarda söz sahibi olunacağına kesin gözüyle bakıyorum. Türkiye’de doğdum, büyüdüm, bu ülkede okudum. İş hayatına Türkiye’de adım attım. Bu projeyle, küresel pazarlarda edindiğim bilgi birikimimi ve tecrübemi ülkeme aktarabilme fırsatım olduğu için çok mutluyum. Emin olun Türkiye, küresel ortamda rekabet edebilen bir marka ve otomobilden daha fazlasını yapacak” dedi.

Açıklamada yerli otomobil markasının oluşturulmasında tasarım sürecinin başlatıldığı ve süreçte yerli ve uluslararası isimlerin desteğinin alındığı kaydedilirken, tasarımın 2019 sonunda çıkarılacak prototip araç ile halkın beğenisine sunulacağı ifade edildi.

-TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ’NİN DİREKSİYONUNA GEÇEN KARAKAŞ KİMDİR?-

Mehmet Gürcan Karakaş, 1965 Antalya Akseki doğumlu. İlk ve ortaokulu Almanya’da tamamladıktan sonra liseyi Ankara’da bitiren Karakaş,  lise öğreniminden sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.Mezuniyetten sonra Aselsan’da tasarım mühendisi olarak iş hayatına başladı. 1990 yılında Bosch Türkiye’ye geçen Karakaş, 1997 yılında Bosch Türkiye’nin satış direktörü oldu.

Karakaş, iki yıl genel müdür yardımcılığı görevini sürdürdükten sonra 2004 yılında Bosch Türkiye’nin başına geçti. 2007 yılında Bosch Küresel’de, Otomotiv Satış Sonrası Hizmetleri’nde satış ve pazarlama sorumlusu oldu. Karakaş, son 5 senedir Bosch’un Elektrikli Tahrik Sistemleri’nde icra kurulu üyeliği, satışı ve pazarlama iş birimi sorumluluğunu üstleniyor.

Öte yandan Karakaş, 2011 yılında Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt’ın yaptığı araştırmada Almanya’nın en büyük 30 şirketini yönetmeye aday 100 yöneticiden biri olarak seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.