Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti İyi Parti YKS CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Kovid19 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener türkiye odalar ve borsalar birliği tsk

Turkuaz Petrol, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.’yi Satın Aldı

Zülfikarlar Holding’in iştiraki olan Turkuaz Petrol, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. hisselerinin yüzde 100’ünü satın aldı. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.’nin özelleştirme ihalesinde 490 milyon TL ile en yüksek teklifi veren Turkuaz Petrol, 2016 yılının en büyük özelleştirme ihalesi için imzayı attı.

İmza töreni Maliye Bakanı Naci Ağbal, Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, Zülfikarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsfendiyar Zülfikari ve Turkuaz Petrol Genel Müdürü Çağdaş Demirağ’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Törenin ardından Türkiye Petrolleri’nin 400'ü aşkın akaryakıt istasyonu, 7 akaryakıt depolama tesisi, 333 bin metreküp akaryakıt depolama kapasitesi ve 2 LPG dolum tesisini bünyesinde bulunduran Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.’yi Turkuaz Petrol satın alındı.
Zülfikarlar Holding olarak Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.’nin satın alım işlemlerini tamamlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Zülfikarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsfendiyar Zülfikari şunları ifade etti:
Zülfikarlar Holding olarak 75 yıldır Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Kimyevi maddeler ticaretiyle başladığımız ticari hayatımız, finans, akaryakıt dağıtım ve yenilenebilir enerji alanlarına yaptığımız yatırımlarla devam etti. Kuruluşumuzdan bu yana faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde ‘en iyi’ olma hedefiyle çalışmaktayız. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. satın alımı, bu anlamda Holding’imiz adına büyük önem arz etmektedir. Zülfikarlar Holding iştiraki olan ve akaryakıt dağıtım sektörünün en köklü şirketleri arasında yer alan Turkuaz Petrol olarak, 20 yılı aşkın deneyimimizi bu satın alma ile perçinliyoruz. Bu satın alımın ardından sektörün lider markası olmak için emin adımlarla ilerleyeceğiz.”

Türkiye ekonomisine değer katmak adına gerçekleştirdikleri çalışmalara bu özelleştirmeyle bir yenisini daha eklediklerini belirten Zülfikari, “Türkiye Petrolleri özelleştirmesiyle ekonomimiz için önemli bir kaynak yaratmaktan ve ekonomik istikrarın sürmesine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da ülkemize ve ekonomiye değer katmak için çalışmaya aralıksız devam edeceğiz. Akaryakıt Dağıtım Grubu olarak önümüzdeki dönemde pek çok başarıya imza atacağımıza yürekten inanıyor; bu satın almanın ülkemiz ve hayırlı olmasını diliyorumdedi.

Sözlerine özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Zülfikarlar Holding’i tebrik ederek başlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal şöyle konuştu:
“Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.’nin 2 yıldır devam eden özelleştirme sürecini bu imza töreniyle tamamlıyoruz. Bu özelleştirme işlemiyle birlikte devlet akaryakıt dağıtım sektöründen tamamen çıkıyor. Sektör bundan sonra yüzde 100 özel sektör tarafından icra edilecek. Sadece gelir elde etmek için değil, piyasa ekonomisinin gelişmesi ve rekabetin doğru yürümesi için de devletin bazı sektörlerden çekilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda özellikle enerji sektöründe başarılı özelleştirme işlemleri gerçekleştirdik. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. özelleştirmesinin de akaryakıt dağıtım sektörüne önemli bir katkı sağlayacağına ve özel sektörün sahip olduğu deneyimle birlikte şirketin hem rekabet gücünün hem de hizmet kalitesinin artacağına nanıyorum. Zülfikarlar Holding ve Turkuaz Petrol Yönetim Kurulu’nu tekrar tebrik ediyorum. ”
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu ise “Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.’nin özelleştirme sürecini başarıyla tamamlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu özelleştirme ile Türkiye ekonomisi için önemli bir kaynak sağlamakla kalmadık, ülkemizin güçlü markalarından birinin daha da büyümesi için bir adım attık. Bu satın almanın ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“Bu birleşmeyle şampiyonlar ligine yükseldik”

Turkuaz Petrol’ün Türkiye’nin en değerli markalarından Türkiye Petrolleri altında faaliyet gösteren akaryakıt dağıtım şirketiyle güçlerini birleştirmesinden gurur duyduklarını belirten Turkuaz Petrol Genel Müdürü Çağdaş Demirağ şunları ifade etti:
“Turkuaz Petrol’ün Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.’yi satın alması sonrasında birleşme çalışmalarını hızlandıracak, tek marka tek şirket felsefesiyle tüm illerde 700’ü aşkın akaryakıt istasyonuyla halkımıza hizmet vereceğiz. Bu satın alma sonrası gerçekleşecek birleşme, hem ülke ekonomisine hem sektöre değer katacak son derece önemli bir gelişmedir. Zülfikarlar Holding bünyesinde 1994 yılından itibaren faaliyet gösteren şirketimiz Turkuaz Petrol, Türkiye Petrolleri’ni satın alarak sektörün şampiyonlar ligine yükseldi. İki büyük şirketin birleşiminden dev bir milli akaryakıt dağıtım şirketi ortaya çıkacak. Bu şirket ülkemize ve milletimize yurt içi ve yurt dışında örnek gösterilecek proje ve çalışmalarla gurur kaynağı olacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.