Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

“UBER’in Yasaklanması Şoför Esnafımızı Sevindirdi”

UBER’in ülkemizde mobil uygulamalarına erişimin engellenmesi kararının taksici esnafı adına sevindirici olduğunu vurgulayan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Mahkeme kararı ile UBER mobil uygulamasına erişimin ülkemizde engellenmesi kararı sevindirici. Şoför esnafımız haksız rekabete neden olan UBER konusunda bir kez daha haklı çıktı. UBER’in kurulduğu günden beri taksici esnafının her zaman yanında olan Hükümetimiz ve İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

‘KORSAN TAKSİCİLİĞİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM’
Taksici esnafının ekmeğini bölen UBER’in mobil uygulamasına erişimin yasaklanmasının uzun zamandır beklendiğini belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Uzun yıllardır UBER’in ülkemizde haksız kazanç elede ettiğini ve mutlaka yasaklanması gerektiğini vurgulamıştık. Nihayetinde İstanbul 10.Asliye Ticaret Mahkemesi, haksız rekabet oluştuğu gerekçesiyle UBER’in faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi. Şoför esnafımız, en çok da taksici esnafımız vergisini verirken, ilgili belediyeden ruhsatını almamış, T plakası olmayan, esnaf siciline kaydı olmayan, sarı renk şartını sağlamayan, vergi dairesine kaydı olmayan, hiçbir yönüyle yasal ve güvenli olmayan UBER’in haksızca iş yapması konusunu uzun zamandır anlatmaya çalışıyordu. Bu nedenle korsan taksiciliğin önüne geçilmesi hususunda UBER’in yasaklanmasıyla önemli bir adım atıldı.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.