Ucuz Et Satışı Yapacak İki Market Açıklandı!

Et ve Süt Kurumu KDV dahil kıymanın kilosunu 29 TL ve kuşbaşının kilosunu 31 TL fiyatla Türkiye’nin 81 ilinde kendi satış noktalarının tamamında satmayı taahhüt eden A101 ve BİM firmaları ile sözleşme imzalandığını duyurdu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, KDV dahil kıymanın kilosunu 29 TL ve kuşbaşının kilosunu 31 TL fiyatla Türkiye’nin 81 ilinde kendi satış noktalarının tamamında satmayı taahhüt eden zincir marketlere, taze dana karkas et satışı yapılacağını duyurmuştu. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu duyuru kapsamında 31 Ekim saat 17.00'ye kadar 8 firma müracaatta bulundu. Et ve Süt Kurumunca oluşturulan komisyon tarafından, söz konusu 8 firmanın başvurusu değerlendirilerek, A101 ve BİM firmalarının başvurularının, belirlenen kriterlere uygun olduğu tespit edildi.

Et ve süt Kurumu, A101 ve BİM firmalarıyla sözleşme imzalandığını ve sözleşme gereği, bu firmalara karkas et sevkiyat işlemlerine başlandığını açıkladı. Sözleşmeye göre bu karkas etler, firmalar tarafından kuşbaşı ve kıyma haline getirilip en kısa sürede yarımşar kilogramlık MAP ambalajlı şekilde satışa sunulacak. Firmalar; 81 ildeki bütün marketlerinde, Et ve Süt Kurumundan aldıkları dana karkas etlerden ürettikleri kıymayı 29 liradan ve kuşbaşını 31 liradan taze olarak satışa sunacaklar. Bu ürünlerin şoklanmış veya don olarak satışı yapılmayacak. Söz konusu marketler, sözleşme kapsamında belirtilen fiyatların ve ürünlerin dışında taze kıyma ve kuşbaşı satışı yapmayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.