Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Ulaştırma Bakanı'ndan Taşeron Yanıtı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, CHP’li vekilin taşeron konusundaki soru önergesine, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ancak kadro verilmeyen taşeron şoförlere ilişkin konunun, Aile, Çalışma ve Sosyal Bakanlığının görev alanına girmesi nedeniyle ilgili bakanlığa başvurulmasını istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesinde, “Kamu kurumlarında çalışan aynı şartları taşımalarına rağmen taşeron şoförlerine kadro verilmemiştir. Başbakanlıkta 113 taşeron şoför için özel düzenleme yapıldı. 24 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe konulan kanunda yer alan yüzde 70 işçilik maliyetinin sınırlanması, Başbakanlıkta görev yapan 113 şoför için kaldırıldı. Kamu kurumu ve kuruluşlarında çalışan diğer şoför ve görevliler içinde kadro verilerek mağduriyetlerinin sona erdirilmesi düşünülmekte midir?” diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Turhan, “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ancak kadro verilmeyen taşeron şoförlere ilişkin hususların, konusu itibariyle Aile, Çalışma ve Sosyal Bakanlığının görev alanına girmesi nedeniyle, konuya ilişkin bilgilerin adı geçen Bakanlıktan temin edilmesinin daha uygun olacağı değerlendirilmektedir” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.