Vakıf Emeklilik , Mehmet Bostan Döneminde Büyüme Rekoru Kırdı

Vakıf Emeklilik, 2011-2015 yılları arasında genel müdürlük görevini yürüten Mehmet Bostan döneminde bireysel emeklilik sektöründe büyüme rekoru kırdı.
Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 2010 Aralık'tan itibaren Vakıf Emeklilik AŞ'de Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür olarak görev yapan Bostan, dün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığına (ÖİB) atandı.
Aktif büyüklüğü 2011 yılında 1,3 milyar lira olan Vakıf Emeklilik, Bostan döneminde 2015'in sonunda yüzde 206 büyüme oranıyla 4,2 milyar liralık büyüklüğe ulaştı. 867 milyon liralık fon büyüklüğüne sahip şirket, söz konusu dönemde yüzde 310 büyüme göstererek, 2015 sonunda 3,5 milyar liralık fon büyüklüğüne sahip oldu.
Vakıf Emeklilik, 2011'de BES katkı payında 755 milyon liralık bir katkı payı büyüklüğüne sahipken, 2015 yılına gelindiğinde katkı payı büyüklüğünü yüzde 279 oranında artırarak, 2,8 milyar liralık katkı payına ulaştı. Böylece Vakıf Emeklilik,  2010'da BES Katkı payında yüzde 5,75'lik pazar payını, 2015'te tarihinin en yüksek pazar payı olan yüzde 7,74'e yükseltti. 
Ferdi kaza branşında 2011'de yüzde 16,10'luk pazar payı ile 14 milyon liralık üretim gerçekleştiren Vakıf Emeklilik, 2015'te bu branştaki üretimini yüzde 270 oranında artırırken, 54 milyon liralık üretim büyüklüğü ile pazar payını yüzde 20'ye çıkardı. 
Hayat branşında 5,04'lük pazar payı ile 126 milyon liralık üretim gerçekleştiren şirket, bu alandaki üretimini yüzde 31 oranında artırarak 166 milyon liralık üretim büyüklüğü ile pazar payını yüzde 5,5'e çıkardı.


Sigorta sektörü ilklerle tanıştı


Şirket, katılımcılarının karşısına her zaman yenilikle çıktığı Bostan döneminde Türkiye'nin önde gelen katılım bankalarından Türkiye Finans ile hayat sigortası alanında bir ilke imza attı. Bu yeni ortaklık kapsamında iki şirket, "Kar Paylaşımlı Katılım Sigortacılığı" modeli ile "Kar Paylaşımlı Katılım Sigortası - Finansman Güvencesi" isimli yeni bir ürün geliştirdi.
Türkiye'de ve sektörde bir ilk olan giyilebilir teknoloji uygulaması VEPLUS'ı tanıtan Vakıf Katılım, yeni uygulama ile dünya çapında 2 Gümüş Steve Ödülü kazandı. GameChangers ödüllerinde inovasyon ödülünü aldı. 
Müşterilere çok daha ayrıcalıklı hizmet sunmayı sağlayacak CRM projesi şirket genelinde hayata geçirildi, IBS projesi başlatıldı.
Şirket içerisinde "Büyük Düş'ün" projesi ile insan kaynaklarının kültürel dönüşüm projesi başladı. 2015 yılı sonunda Müşteri Memnuniyeti ve Kalite Yönetim Sistemine ISO 10002 ve ISO 9001 belgelerini Vakıf Emeklilik'e katıldı.
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde bir yenilik de "Emeklilik Gelir Planları" oldu. Bu uygulamayla tüm BES emeklilerine yeni bir gelecek vadedildi. Sistemde 10 yıl kalıp, 56 yaşını tamamlayarak emekliliğe hak kazanan tüm katılımcılara "Keyifli", "İkramiyeli" ve "Güvenceli" olmak üzere 3 farklı emeklilik planı sunuldu.
Vakıf Emeklilik sektörde "Mobil Şube" teknolojisini kullanarak müşterilerine hizmet veren ilk marka oldu. Teknolojiyi yakından izleyen şirket olarak teknolojik gelişmeleri takip etmek, müşterilerine daha yakın olmak ve daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla "Dijital Sigortacılık ve Özel Projeler" birimi kuruldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.