Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel yunanistan esnaf Akşener

Varlık Barışı Meclis Başkanlığında

Kamuoyunda “Varlık Barışı” olarak bilinen “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin“ Kanun Teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Teklif ile; kamu alacağı tahakkuk etmeden emaneten yapılan tahsilatlar ile yargı kararı gereği iadesi zorunlu olan tutarların bu Kanuna göre ödenecek tutara mahsubunu ve kalanların da nakden iadesini sağlıyor.

Meclis Başkanlığı’na sunulan teklif ile; vergi borçları yeniden yapılandırılıyor. Vergi borçları 18 ay taksitlendiriliyor. Peşin ödemeler ise yeniden yapılandırılıyor.

Piyasanın rahatlatılmasının amaçlandığı düzenleme ile; vergi borçlarında faizler ve gecikme zamları yarı oranda düşürülüyor. SGK prim borçları yeniden düzenleniyor. Prim borçları taksitlendirilecek. İhtilaflı vergi ve prim alacaklarına da yeniden yapılandırma getiriliyor. Şu anda devam eden vergi incelemeleri de yeniden yapılandırılacak.   Düzenleme ile son 5 yıla ilişkin matrah artırma düzenlemesi yapılandırılacak.  Kasalı ortaklardan alacaklara düzeltme getiriliyor. Düzenleme ile stok düzeltme hesabı getiriliyor.  Varlık barışında kapsam genişletilerek yurtiçi varlıklar da dahil edilecek.

Yasa teklifi ile; yatırımların artırılarak kalkınmanın temin edilmesine yönelik kararları desteklemeyi amaçlıyor. Düzenleme ile özel sektörün kamuya olan borç yükünün azaltılarak borçları taksitle ödeme imkanı getiriliyor. Vergi incelemesinde olan konuların dava yoluna gidilmeksizin çözümlenmesi amaçlanıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.