Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Yalıtımda mucize ürün 'Flexobit' Türkiye'de kullanılacak

ANKARA(ANKA) - Bina yalıtımında “mucize membran” olarak adlandırılan malzeme Flexobit, Canpa tarafından Türkiye’de uygulanacak. Canpa Teknik Uygulama Yöneticisi Lezgin Günaydın, “Ürün kendini tamir edebiliyor. Bu yüzden mucize membran diyoruz” dedi.

Canpa Teknik Uygulama Yöneticisi Lezgin Günaydın’ın verdiği bilgiye göre, Canpa’nın distribütörlüğünü yaptığı ve yalıtım uygulamalarında kullandığı Flexobit membran, kendi kendini onarma özelliğine sahip bulunuyor. Yüzde bin esneme kabiliyeti olan ve kopmayan yapıdaki bu malzeme, delinme durumunda ise kendi kendini tamir edebiliyor. Flexobit membran, en fazla zorlanılan detaylarda; süzgeç bağlantıları, havalandırma çıkışları, tesisat boru etrafları, köşe dönüşleri ya da temellere oturtulan kazık başları ve perde yalıtımlarında üç boyutlu işlenebiliyor. Ürün belli bir ısıyla sıvı forma geçiyor ve ustalar el yordamı ya da mala yardımıyla istenilen yalıtım alanını mükemmel bir şekilde üç boyutlu işlem yaparak yalıtabiliyor. Tüm bu özellikleri dolayısıyla Flexobit, su yalıtımında “mucize membran” olarak adlandırılıyor.

-BİNA TEMELİ OTURMA YAPSA DA FLEXOBİT YALITICI ÖZELLİĞİNİ KORUYOR-

Lezgin Günaydın, binalarda su yalıtımının önemi ve Flexobit’in sağladığı yararları şöyle anlattı:

“Yalıtımda yüzde 20 ürün kalitesi, yüzde 20 işçilik, geriye kalan yüzde 60 ise yüzey hazırlığı ve yalıtımı korumaktır. Yani pürüzsüz bir yüzey hazırlığı yapmak ve yalıtım yapıldıktan sonra yüzeyde yürünmemesi ya da sert sivri bir cismin yüzeyle temas etmesini engelleyerek, yalıtımı korumak gerekir. Ama Flexobit’in burada bir artısı daha var. Ürün kendini tamir edebiliyor. Bu yüzden mucize membran diyoruz. Yalıtımı riske sokabilecek bir durumda binanın zaman içinde oturması. Flexobit, içinde taşıyıcı olmadığı için yüzde bin esneme özelliği var ve bu da Flexobit’in binadan kopmamasını sağlıyor. Geleneksel bir yalıtım uygulamasında bina hareket ettiği zaman, membranın içindeki keçe dediğimiz sert malzeme kopar. Ama Flexobit’te böyle bir malzeme yok, bu nedenle de bina çalıştığında kopma söz konusu olmuyor.”

-DÜNYANIN EN UZUN BİNASI BURJ KHALİFA FLEXOBİT’LE YALITILDI-

Flexobit membran malzemesinin dünyada oldukça yaygın bir kullanım alanı olduğunu belirten Günaydın, özellikle deniz bölgelerinde yapılan yalıtım uygulamalarında bu ürünün tercih edildiğini belirtti. Günaydın, en fazla yalıtıma ihtiyaç duyulan Dubai’deki deniz üzerine kurulan binaların yalıtımının Flexobit ile yapıldığını, dünyanın en uzun binası Burj Khalifa ile Atlantis Otel’in de bunların arasında yer aldığını söyledi.

Günaydın, bu tür binalarda çok ciddi bir su basıncı bulunduğunu ve dayanıklı, esnek, binanın yapısı ile çalışacak, darbelerde kopmayacak, delinmeyecek ve delinirse kendini tamir edecek bir ürüne ihtiyaç olduğunu, bu ihtiyacı da Flexobit membran ürününün en üstü düzeyde karşıladığını kaydetti.

Türkiye’de ise Erzincan Hava Limanı, Esenboğa Havalimanı, Atakule, Milli Botanik Parkı Karşılama Merkezi, Rönesans Holding Merkez Binası ve Bodrum Oteli, Canpa’nın Flexobit kullandığı projeler arasında yer alıyor. (ANKA)

(HND/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.